Pinterest

VTarte au Chocolat met frambozen| www.notafraidofbutter.nlerslaafd ben ik niet, maar groot fan ben ik wel van Pinterest. Ik ben sowieso erg ingesteld op plaatjes en op Pinterest gaat het daar nou net om. Kookboeken zonder plaatjes heb ik wel maar krijgen aanzienlijk minder aandacht van mij dan diegene met plaatjes. Het internet en Pinterest staan vol met plaatje van de meest heerlijke maaltijden.En als er dan ook nog een recept bij hoort, in een taal die ik begrijp dan mag hij op een van mijn Pinterest borden. Mijn ‘by far’ meest populaire pin is de Tarte au Chocolat avec framboise van Journal des Femmes. Mensen van over de hele wereld repinnen dat van mijn bord. Nu heb ik bij alle recepten die ik pin wel de intentie om ze te maken maar deze taart moet met zoveel aandacht wel bovenaan het lijstje. Afgelopen week was ik jarig en dat leek mij de perfecte gelegenheid hem als dessert te serveren. Uit Frankrijk had ik kant en klare deegjes meegenomen, die ik naast elkaar wilde proeven Voor de Tarte au chocolat heb ik de pâte brisée gebruikt. Minder lekker dan de pâte sablée weet ik nu.

Pâte sablée

Ik heb het deeg uit het originele recept dus niet gemaakt maar wel hieronder op geschreven. De chocolade vulling is precies wat je wilt in een franse chocolade taart. Romig met een pure chocolade smaak en de frambozen geven het net een extra frisse touch. Hier blijf je van door eten.

Tarte au Chocolat met frambozen voor 12 personen :

 Voor de vulling

 • 300 g extra pure chocolade
 • 200 ml room
 • 3 eieren
 • 125 g frambozen

Voor het deeg

 • 250 g patent bloem
 • 125 g koude boter
 • 90 g fijne suiker
 • 30 g amandel poeder
 • 1 ei
 • 1 thl vanille essence
 • 4 eetl melk
 • 1 mespunt zout

Meng de bloem, de stukjes boter, de suiker en het amandelpoeder in een keukenmachine met een deegmes. Voeg vervolgens de het ei, de vanille essence, de melk en het zout toe. Pulseer tot je een gladde bol hebt die niet meer aan de kom kleeft. Kneed met de hand er een mooie bol van en wikkel hem in plastic folie. Laat het deeg minstens een uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180°C.
Breek de chocolade in kleine stukken en leg ze in een kom die je kunt gebruiken om de chocolade Au bain-marie te laten smelten.  Doe de room erbij en roer tot een homogeen , romig mengsel. Haal van het vuur af  en laat iets afkoelen als het mengsel heel warm is. Roer één voor één de eieren door het chocolademengsel. Goed kloppen met een garde zodat je geen stolsels krijgt.

Haal het deeg uit de koelkast en laat een paar minuten op temperatuur komen. Rol het deeg uit over een met bloem bestoven aanrecht. Vet de taartvorm in met boter en bestrooi ook met bloem. Zo kan je straks de taart makkelijk uit zijn vorm halen. Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. De bodem moet de eerste 12 minuten blind bakken. Leg daarom een laag bakpapier op het deeg en vul de taart met bakbonen.

Na 12 minuten kan je de temperatuur van de oven verlagen naar 120°C. Haal de blinde vulling en bakpapier uit de taart en giet het chocolade mengsel in de taart. Zet de frambozen in de taart en zet de taart terug in de oven. Bak hem nog 35 minuten.
Laat de taart op een rooster op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Tart au chocolat met frambozen