Bon Appétit

people who love to eat are always the best people | notafraidofbutter.nlIk heb de film al in een van mijn eerdere berichten genoemd maar ik ga er toch nog een kleine post aan wijden. Julie & Julia, een heerlijke film over Julia Child die in de jaren 60 het Amerikaanse publiek kennis deed maken met de Franse keuken. Niet koken uit pakjes en potjes, kleur- en smaakloze porties op tafel zetten. Maar genieten van smaakvol koken. Als je naar Julia Child kijkt is alles makkelijk en leuk. En in de film schrijft Julie Powell schrijft daar een blog over. In 365 dagen kookt ze alle 524 recepten uit ‘Mastering the Art of French Cooking’.

Een van mijn favoriete scènes uit de film is wanneer Paul en Julia Child weer volop aan het genieten zijn van wijn en eten in een Parijs restaurant en Julia tegen Paul zegt “Shouldn’t I find something to do?”. Waarop Paul zegt “What is it you really like to do?”. Julia; “eat :-)”. Paul; ” And you are so good at it!”.  Om niet veel later te starten met een chef’s opleiding bij Le Cordon Bleu in Parijs. En vanaf dat moment niet alleen haar leven in het teken van eten te zetten, maar ook in het teken van het eten maken.

En vanavond 20.30 komt deze film bij RTL8. Kijken dus! En let vooral op Meryl Streep als Julia Child. En als je nog wat tijd over hebt kijk dan ook even naar dit filmpje waar Julia Child met haar humor en gemak een heerlijk omeletje klaar maakt. Thuis ook even proberen, je weet niet wat je proeft :-).
En let wel, fouten maken mag, genieten moet…

bon appetit