Barcelona

Notafraidofbutter.nl | Barcelona -peppers @mercat la BoqueriaEerder deze maand waren wij op vakantie in Spanje. Eerst een paar dagen Barcelona en daarna een week ontspannen op Mallorca. En zoals dat bij ons altijd gaat op vakantie, lopen we graag een extra kilometer voor dat ene speciale, lekkere en niet super toeristische restaurantje. Tips zijn altijd welkom want je verdwaalt in zo’n stad vaak in het woud van terrassen, vol niet locals met vooral duur en slecht eten. Nu ontkom je daar niet altijd aan, maar als je de volgende keer naar Barcelona gaat, neem dan in ieder geval deze tips mee. Ik kreeg ze van onze super vriendelijke gastvrouw Clara waar wij een appartement huurden (via Airbnb). We hebben niet haar hele lijst kunnen aflopen en soms was er ook gewoon geen plek. Bovendien hebben wij zelf ook nog wat pareltjes kunnen ontdekken, wel zo leuk.

Toen we de eerste tip Teresa Carles bezochten wisten we direct dat we meer van de lijst moesten gaan proberen. Een vegetarisch restaurant, met een kaart waar je niet uit kan kiezen. Alles leek lekker, en alles bleek ook super lekker te zijn. Wij lunchte daar met een Tatín de Berenjenas en een Lasanyuki. En toe deelden wij een bijzonder lekkere cheesecake. Met een glas vers gemaakte citroenlimonade, een perfecte bodem voor een middag wandelen in El Gotic en El Bario.

notafraidofbutter.nl | Barcelona -Tatin de Berenjenas @Teresa Carles

Tatín de Berenjenas – Taartje van aubergine met geitenkaas en vijgen

notafraidofbutter.nl | Barcelona -lasanyuki@Teresa Carles

Lasanyuki – Meergranen lasagna met spinazie, pijnboompitten, paddestoelen, pompoen, tomaat en kaas

notafraidofbutter.nl | Barcelona -cheesecake a la catalana@Teresa Carles

Cheesecake a la catalane, Cheesecake van Catalaanse kaas met honing en gekarameliseerde walnoten.

Ciudad Condal op de Rambla de Catalunya,18 was ook al zo’n topper van de lijst van Clara. Hier eet je tapa, maar dan net een beetje anders. Zoals de mini hamburgertjes met gekonfijte ui die wij aten en de brie met krokante korst van amandelen en een aardbeiensaus. Die had ik afgelopen december ook al in Madrid ontdekt. Ik heb een recept gevonden op internet en de ingrediënten al in huis gehaald. Bij succes deel ik dat natuurlijk met jullie 🙂

notafraidofbutter.nl | Barcelona - montadito de hamburguesa mini con cebolla confitada@ciudad condal

Mini hamburger + gekonfijte ui

notafraidofbutter.nl | Barcelona - Piruletas de queso brie y almendras@ciudad condal

Krokante brie met aardbeiensaus

 

 

 

 

 

 

 

 

nuts @ mercat la boqueriaAlhoewel we als tip meekregen op de Mercat la Boqueria te ontbijten hebben wij daar heerlijk geluncht. Om de eerste honger te stillen haal je ergens een bakje vers fruit, om vervolgens ergens in de rij aan te sluiten voor je vers bereide maaltje aan de bar. Bar Central waar wij aanschoven is zeker geen locals only, maar dat maakte het eten er zeker niet minder lekker om. Langoustines eten is wel hard werken, maar dan geniet je er ook meer van, zeggen ze ;-). Toe aten we een ijsje bij Puerto Latino met allemaal bijzonder smaakjes, zoals chocolade met rode peper. En dan geen laffe pepersmaak, maar gewoon bam! peper.

 

Notafraidofbutter.nl | Barcelona -mercat la Boqueria - Langostines @ Bar Central

Langoustines @ Bar Central

Notafraidofbutter.nl | Barcelona -mercat la Boqueria - grilled vegetables @ Bar Central

Gegrilde groenten @ Bar Central

 

 

 

 

 

 

 

 

’s Avond zaten wij op aanraden van E op het terras van Sagardi en aten van de Barra de pinxtos. Pak je hapje van de bar of neem iets van de obers die af en toe met verse pinxtos rondlopen. Stokjes bewaren en als je weg gaat je aantal stokjes afrekenen. Dit soort formules lopen bij ons altijd uit de hand. Alles ziet er lekker uit en wil je natuurlijk wel even proeven. Voor je het weet ligt je bord vol stokjes. Maar dan heb je wel dat ene broodje geproefd waarvan je dacht dat er een kaas, bieten mengsel opzat maar een heerlijke bosvruchten bavarois bleek te zijn. Ja, op een broodje!
Ook wij aten een avond bij Els Quatre Gats wat er al sinds 1897 zit en gek genoeg nog niet ontdekt is door massa’s toeristen. Lekker traditioneel interieur, live piano muziek en vrolijke bediening en uiteraard weer heerlijk eten met lekkere wijnen.  De steak was perfect gebakken, en het taartje van gekarameliseerde banaan de absoluut beste verrassing bij speenvarken. De desserts zagen er niet alleen heel mooi uit, ze waren ook super lekker. De Pink panter was een witte chocolade taartje met rode vruchten en Our man in Havana een sponge cake met cheesecake en vrij veel whisky 😉

notafraidofbutter.nl | Barcelona -Sirloin steak with foie gras and licorice with ratatouille of morels mushrooms @4Gats

Steak met foie gras en morellen

notafraidofbutter.nl | Barcelona - Roast suckling pig with caramelized banana coca bread in a reduction of red wine @4Gats

Speenvarken met rode wijn saus en een taartje van gekarameliseerde banaan

notafraidofbutter.nl | Barcelona - Pink panther @4Gats

Pink panther

notafraidofbutter.nl | Barcelona - Our man in Havana@4Gats

Our man in Havana

 

 

 

 

 

 

En dan was er nog een hele lijst aan restaurants, barretje en ijswinkels waar we deze keer geen tijd voor hadden. Want we wilden natuurlijk ook nog de Sagrada Famiglia zien, een cocktail drinken boven op Montjuic en loungen op het strand. Maar we komen gewoon snel terug voor de rest…