Suikergoed en marsepein…en pepernotentaart

Bakken met kinderen is super leuk, als je tenminste kan los laten dat het baksel er niet uit gaat zien zoals je misschien gehoopt had. Alhoewel kids soms verassend mooie dingen kunnen maken die zo de boekjes in kunnen. Deze pepernotentaart bijvoorbeeld, in de winkel zou je hem kopen toch;-)

Notafraidofbutter.nl| Pepernotencake for St. Nicolas.

Voor iedereen die voor pakjes avond nog iets lekkers op tafel wil zetten, of na 5 december van zijn voorraad snoepgoed af wil. Hierbij een lekker taart recept voor pepernotentaart of eigenlijk kruidnotentaart.

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 75g kruidnoten
  • ½ thl speculaaskruiden
  • 200ml zonnebloemolie
  • 80ml melk
  • 200g suiker
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 200g monchou op kamertemperatuur
  • 50g basterd- of poedersuiker

Voor de topping

  • dr Oetker glazuur choco
  • chocolade kruidnoten, schuimpjes, chocolade centjes en wat je verder over hebt.

Verwarm de oven op 160 °C (boven-en  onderwarmte) en beboter een springvorm van 22/23 cm. Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine. Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar (de melk en de olie mengen niet zo goed, no worries dat komt goed als je de eieren erbij doet). Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel nu het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Giet het beslag in in de springvorm en bak hem in ongeveer 60 min. in het midden van de over gaar.

Notafraidofbutter.nl| C decorating the cake for St. Nicolas

Laat hem afkoelen voordat je verder gaat. Snijd de taart dan voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes.
Meng de monchou met de suiker en smeer op de onderste van de taart, Leg de bovenkant er weer terug op. En dan nu the fun part, versieren!
De glazuur moet 10 minuten in een bakje kokend water liggen om zacht te worden. Kneed het zakje dan goed voordat je de glazuur over de taart giet. Kan je in de tussentijd mooi alle tools klaar leggen die je op de glazuur wilt plakken, want de chocolade wordt weer hard.

Fijne Sinterklaas.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren